Over ons

Sinds de vroege jaren ’60 wonen wij in Woubrugge, het dorp waar Arie als kind veel doorbracht bij zijn opa en oma. Eerst aan de Gerbrand Swartlaan en daarna op de Vierambachtsweg: tot 1993 op 67A, daarna op nummer 55 in onze zelf-ontworpen en -gebouwde energienulwoning. Het huis ligt fraai aan de Heimans­wetering in Woubrugge aan de rand van het Groene Hart en is voorzien van de nieuwste technieken op het gebied van energiebesparing. Hierdoor kan het netto resultaat tussen energieverbuik en -opbrengst nul zijn.

Het energieverbuik wordt overigens ook gereduceerd door bestaande, ‘oude’ technieken zoals dikke muren waardoor bv. airco overbodig wordt. Dit zorgt weer voor een prettig en natuurlijk leefklimaat.

Bezich­tiging is mogelijk. We hebben sinds de oplevering veel nati­onale en inter­nationale bezoekers mogen ontvangen. Neemt u vooral even contact met ons op.

Arie en Wil Kroon
Biografieën
Over Arie
Arie Kroon is in 1938 in Rijnsburg geboren, als eersteling in een onderwijzersgezin. Al vroeg kreeg hij aandacht voor energiebesparing en het milieu. Zijn vader was onderwijzer en leraar biologie en bracht hem de liefde voor de natuur bij; op zijn elfde jaar kreeg hij zijn eerste les in energiebesparing van zijn grootvader, die toen woonde op de plek waar nu het energienulhuis staat.
Lees verder
 
Over Wil
Wil Taverne is in 1941 in Den Haag geboren als derde uit een gezin van vijf; haar vader had een admini­stratie­kantoor. Ze mocht doorleren en doorliep de Leidsehout MULO (Leiden, 1958).
Lees verder
 
Naar boven